Επισκέψεις:

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς έβαλε τέλος στην καριέρα του



Το 2012 θα βρει το μπάσκετ... φτωχότερο. Ο μεγάλος Πέντραγκ Στογιάκοβιτς, μετά από μία σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ, ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τρίτης πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. Η δήλωση του «δικού μας» Πέτζα έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και ήδη έχει κάνει τον γύρο του κόσμου!

«Οταν αρχίζεις και συναγωνίζεσαι με το σώμα σου περισσότερο από το να προετοιμάζεσαι για ένα παιχνίδι, τότε μάλλον πρόκειται για ένα μήνυμα και ένα σημάδι αφύπνισης. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από το παιχνίδι παρά το ενδιαφέρον που υπήρχε από ομάδες για να υπογράψω μαζί τους», δήλωσε ο «Πέτζα» στο ESPN, βάζοντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο τους υπότιτλους σε μια καριέρα βγαλμένη από... παραμύθι.

Ο Στογιάκοβιτς διάλεξε τη δεδομένη χρονική στιγμή ως την πλέον κατάλληλη για να αποσυρθεί, λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς, που όσο και αν ακούγεται απίστευτο ήταν ο πρώτος του τίτλος σε συλλογικό επίπεδο!

Άλλωστε τόσο με τον ΠΑΟΚ (στο διάστημα από το 1994 μέχρι και το 1998 που φόρεσε την φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης), όσο και στις υπόλοιπες ομάδες του ΝΒΑ που αγωνίστηκε (Σακραμέντο Κινγκς με ιδιαίτερη επιτυχία, αλλά και Ιντιάνα Πέισερς, Νέα Ορλεάνη, Τορόντο Ράπτορς) δεν είχε κερδίσει κάποιον τίτλο. Μόνο ατομικές διακρίσεις (συμμετοχή σε τρία All Star Game και δύο φορές πρώτος σε διαγωνισμούς τριπόντων) αλλά βέβαια και κάμποσους τίτλους με την εθνική Σερβίας...

Ο... Έλληνας Πέτζα ολοκλήρωσε την καριέρα του έχοντας Μ.Ο. 17 πόντους, 1.760 τρίποντα και ποσοστό ευστοχίας έξω από τη γραμμή των 6.75 που αγγίζει το... ανεπανάληπτο 40%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου